HET AFNEMEN VAN INTERVIEWS

LEEM WONEN neemt regelmatig interviews af met topdesigners en kunstenaars uit binnen- en buitenland.
In een dergelijk interview kunnen items worden uitgelicht die extra aandacht behoeven
waardoor gedetailleerde informatie wordt verstrekt aan de lezers. Hieronder enkele voorbeelden.

LEEM WONEN Interview Rubelli

Juni 2018 – Rubelli tijdens het Home Couture Event

Traditioneel vindt jaarlijks bij Co van der Horst in Amstelveen het Home Couture Event plaats, met textiel in de spotlights. In januari 2018 reisde ik nog mee met de broers Van der Horst naar Paris Déco Off, waar ik hen vastlegde op de gevoelige plaat tijdens hun inkoop van stoffen op deze wereldberoemde textielbeurs. Daar gingen we als eerste op bezoek bij Rubelli. Ik herinner mij nog enkele stoffen en meubels, die nu dus tijdens het Home Couture Event te bewonderen waren als toepassing in de showroom.

Ik had de eer om Nicolo Favaretto Rubelli, de 5e generatie van dit prachtige familiebedrijf, te interviewen.

Interviews

Maart 2018 – Studio Pepe in de showroom van Co van der Horst

Donderdag 22 maart 2018 werd samen met internationaal designduo Studiopepe de prachtige nieuwe afdeling Co Avantgarde geopend in de showroom van Co van der Horst. Deze on-Nederlands mooie afdeling is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de broers Van der Horst en het Italiaanse design duo Arianna Lelli Mami en Chiara Di Pino van Studiopepe, die ontsproot tijdens de Milan Design Week 2017. Daar bliezen de talentvolle dames heel designland omver met hun presentatie ‘The Visit’.

Omdat ik al een aantal artikelen voor Co van der Horst had geschreven, werd ik uitgenodigd voor een interview met Arianna en Chiara. Het resultaat had tot gevolg dat ik tevens werd uitgenodigd voor ‘Club Unseen‘, hun ‘private club’ in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2018.

LEEM WONEN interview cc-tapis

Juni 2017 – Fabrizio Cantoni van cc-tapis

Ik leerde Fabrizio Cantoni van cc-tapis kennen tijdens een van de events van Co van der Horst in Amstelveen. Het klikte meteen heel goed en nog altijd breng ik trouw een bezoek aan hun geweldige showroom in Milaan als ik in de buurt ben.

En dan is het ook steevast feest. Dan neemt Cantoni mij mee naar de catacombe van het pand, waar hij mij zijn nieuwste aanwinsten presenteert. Dat wil zeggen: dan rolt hij vele kleden uit en vertelt hij de verhalen die onlosmakelijk aan het ontwerp en de productie zijn verbonden. Dan hang ik aan zijn lippen en probeer ik tussen de gesprekken door nog een en ander vast te leggen op foto.

Een geweldige, kleurrijke persoonlijkheid, een graag geziene gast op prestigieuze beurzen en een heel fijn contact in de interieurbranche!

LEEM WONEN Interview Paola Lenti Wolterinck Laren outdoor

Mei 2017 – Paola Lenti bij Wolterinck Laren

In het voorjaar van 2017 werd een deel van de nieuwe collectie van het Italiaanse label Paola Lenti in de showroom van Wolterinck Laren gepresenteerd. De items die er stonden, werden persoonlijk door Marcel Wolterinck geselecteerd en naadloos gecombineerd met de bestaande binnen- en buitencollectie van Wolterinck Laren.

Via magazine The Art of Living kreeg ik de opdracht Anna Lenti hierover te interviewen. Locatie: de sprookjesachtige binnentuin van Wolterinck Laren. Omstandigheden: zonnig en goedgemutst. Resultaat: een ontzettend leuk gesprek dat een vervolg kreeg in de showroom van Paola Lenti in Meda, Italië….

LEEM WONEN Salone del Mobile Piero Lissoni in a creative moment

April 2017 – Piero Lissoni tijdens de Milan Design Week

Bij de start van de Milan Design Week nam ik in de showroom van Porro een interview af met topdesigner Piero Lissoni. En dat was verre van een standaard interview, waar men bij Porro eigenlijk wel op had ingezet. Laten we maar zeggen, dat toeval niet bestaat en dat daardoor de ruimte bij zowel Piero als mijzelf ontstond om een ‘gewoon’, ontspannen en informeel gesprek te voeren. Over bijvoorbeeld zijn opa, van wie hij leerde om te allen tijde elegant te zijn….

Jimmy Nelson Papua New Guinea fi

Juni 2016 – Jimmy Nelson bij Rademakers Gallery

Ter ere van zijn indrukwekkende expositie bij Rademakers Gallery en de lancering van zijn boek (zijn levenswerk) ‘Before They Pass Away’, mocht ik een interview afnemen met topfotograaf Jimmy Nelson. Ik had ‘gewoon’ een mailtje gestuurd en mijn aanvraag werd gehonoreerd. Na Ivo Niehe en bijvoorbeeld CNN kreeg ook Mascha Ekkel van LEEM WONEN toestemming….

Verbinden

April 2015 – Remy Meijers in zijn woning annex studio in Utrecht

M’n allereerste interview met een topdesigner! Nog voor de lancering van LEEM WONEN in oktober 2015, liep ik Remy Meijers tegen het lijf tijdens een expositie in Amsterdam. Na een heel leuk gesprek van ongeveer anderhalf uur, vroeg ik of ik misschien een interview van hem mocht afnemen voor mijn nieuw te lanceren Blogazine. Remy stemde toe, en een week later bezocht ik zijn woning annex studio in het centrum van Utrecht, waar we wederom ruim anderhalf uur met elkaar spraken.

De uitwerking van mijn ‘debuut’ werd enthousiast ontvangen! Mede daardoor, heeft Remy mij geïntroduceerd in zijn netwerk, waar ik hem nog altijd zeer dankbaar voor ben. En toen Remy door Stijlvol Wonen werd gevraagd gastredacteur te zijn voor een van hun edities, nodigde hij mij uit voor een dubbelinterview met Marcel Wolterinck en hemzelf.