MODULNOVA VIERT JUBILEUM;
AL 30 JAAR ITALIAANS KEUKENDESIGN OP TOPNIVEAU
Wie goed heeft opgelet, weet, dat ik vorig jaar al eens de showroom van Modulnova
in Milan bezocht. Toen ik hen in januari weer ontmoette op de Nieuwjaarsborrel
van de Modulnova Flagship store bij De Elementen, werd ik blij verrast
met een uitnodiging om in maart naar het hoofdkantoor in Prata di Pordenone
vlakbij Venetië te komen. Een heel geschikt moment om samen met hen stil te staan
bij hun 30-jarig jubileum en vooruit te blikken op de komende editie van Salone del Mobile.
Wat een geweldige ervaring en wat een leuk interview met het management!
Lees en kijk je mee?

Modulnova in een notendop
Al sinds 1949 is de Presotto familie actief in de meubelbranche. Onder de bezielende leiding van deze familie, startten de drie broers Dario, Giuseppe en Carlo in 1988 samen het merk Modulnova, met als doel designmeubelen en keukens te vervaardigen. Daarbij wilden zij zich in de markt onderscheiden door tijdloze collecties te ontwerpen, strakke maar elegante en stijlvolle lijnen toe te passen en uitsluitend gebruik te maken van hoogkwalitatieve materialen. Met oog voor detail en afwerking.
In slechts 30 jaar heeft Modulnova zich weten te positioneren in de top van de keukenmarkt. Met alleen Boffi in het vizier heeft Modulnova als runner up de grootste omzet van de Italiaanse keukenmerken binnen dit segment en worden hun keukens over de hele wereld verkocht.


Mastermind Dario Presotto
Dario Presotto, een van de drie broers, wordt gezien als het brein van Modulnova. Hij kent de markt als geen ander, anticipeert daar snel op, fungeert als guideline voor het management, neemt de beslissingen en inspireert zijn team en zijn medewerkers ondertussen ook nog.
Sinds Marc van der Burch, de Nederlandse agent voor Modulnova, dit label bij mij onder de aandacht bracht, was ik op slag verliefd. De vormen, de materialen… Het moet een genot zijn om dagelijks in je eigen creatie te leven! Hoe vaak kunnen we jou in de keuken vinden? Wat vind je het mooiste aan je eigen keuken? Kook je? Wat is je favoriete gerecht?
“Ik vind het heerlijk om in mijn eigen keuken tijd door te brengen! Enerzijds om er te genieten met familie en vrienden en anderzijds om ‘m ook echt te gebruiken. Hoewel ik er helaas door mijn drukke werkzaamheden niet altijd aan toe kom.
Mijn keuken vind ik zowel fraai om te zien als functioneel om in te werken. Ik kan er in elk geval een heerlijke pasta in maken of bijvoorbeeld een ovengerecht met vis. Ik houd vooral van de pure Italiaanse keuken en gerechten met natuurlijke ingrediënten, gecombineerd met een voortreffelijke Italiaanse wijn.”



Milan Design Week
De hele branche kijkt natuurlijk enorm uit naar Milan Design Week en naar Eurocucina in het bijzonder. Jullie lieten me net al even een van de nieuwste ontwerpen zien. Dat zag er veelbelovend uit! Wat verwachten jullie van het event dit jaar?
“We verwachten veel internationale aandacht voor onze nieuwste collecties van zowel architecten, designers, dealers en partners als van de media. Naast twee nieuwe keukenlijnen voor binnen, presenteren we ook een nieuwe buitenkeuken. Allen zijn ze voorzien van nieuwe vormen, afwerkingen, kleuren en technische oplossingen.
We hebben onze showroom in de binnenstad van Milaan dan ook helemaal aangepast. We zullen eenieder meer dan tevreden stellen en inspireren met deze high-end creaties en gaan ervan uit dat ons netwerk nog groter wordt.”


Trends en innovaties
Wat zijn de meest opvallende trends en innovaties vergeleken met 30 jaar geleden?
Trends en innovaties vinden vooral plaats op het gebied van vormen, ergonomie, techniek en materialen. Opvallend is, dat tegenwoordig veel verschillende steensoorten worden toegepast. Niet alleen voor keukenbladen, maar ook voor ladefronten en wandpanelen. En Modulnova pioniert bijvoorbeeld met ‘honeycomb’ aluminium, een zeer milieuvriendelijk, recyclebaar en lichtgewicht materiaal. Daarbij combineren we deze materialen met elkaar en passen we deze ook toe in onze meubelen, waardoor een mooi samenspel ontstaat in het gehele interieur.”

30-jarig jubileum
Modulnova viert dit jaar z’n 30-jarig jubileum. Hoe hebben jullie de groei van Modulnova ervaren? Met welke uitdagingen kregen jullie te maken en waar staat Modulnova vandaag?
“Reken maar dat we ons jubileum gaan vieren! Donderdag 19 april organiseren we een feest in de ruimte naast onze showroom. Leuk dat Marc en jij dan ook aanwezig zijn.
Net als alle ondernemers, startten mijn broers en ik met een droom. Wij wilden, als derde generatie met een passie voor interieur, de familiegeschiedenis voortzetten. Niet alleen door onze inzet maar ook door die van onze medewerkers, zijn we in staat geweest onze doelen te bereiken. Tegelijkertijd zijn we ons wel degelijk bewust van het feit dat we nog maar net begonnen zijn.
Modulnova is in korte tijd gegroeid van keukenconcepten naar interieurconcepten. Bovendien leveren we nu wereldwijd. In een sterk concurrerende markt hebben we onszelf eerder bewezen als het beste alternatief, zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding. Nu zetten we de trend als het gaat om uitstraling en innovatie en zijn we niet alleen het alternatief maar de keuze. Daar zijn we heel trots op!
De grootste uitdaging, waar we ook dagelijks aan werken, is om de Modulnova ‘spirit’ over te brengen op onze agenten en dealers. Modulnova is niet zomaar een keuken of een interieur; het is een lifestyle.”