RIETGEKAPTE VILLA IN ZEELAND;
DE PERFECTE PLEK OM TE ONTSPANNEN
Al vanaf het prille begin was Versteegh-Design betrokken bij deze villa. In eerste instantie,
al in 2011, ging het om het interieur van het zwembad. Later kwamen daar ook het interieur
van de villa en de inrichting van de tuin bij.
Voor de opdrachtgever moest vooral alles kloppen én er moest kwaliteit worden geleverd.
Het ontwerp van de villa zelf kreeg architect Bekhuis-KleinJan al snel op papier,
maar de perfecte indeling van het interieur bleek een flinke uitdaging.

Verdeeld maar toch intiem
De kunst zat ‘m hier in het opdelen van de woonkamer, eetkamer en keuken. Aan de ene kant moesten het aparte ruimtes worden, maar aan de andere kant wilde de opdrachtgever ook gezelligheid creëren. Daarnaast moesten de haard en de tv een plek krijgen.
Na veel schetsen en diverse gesprekken werd gekozen voor een haard, die zowel vanuit de woonkamer als de keuken te zien is. De TV kwam in een aparte nis naast de haard te hangen.
Voor de eettafel werd de centrale lijn vanuit de buitengevel opgepakt en in het middenblok geaccentueerd met een tweede haard. Deze is iets hoger geplaatst zodat deze mooi zichtbaar is vanaf de eetkamer tafel. Tot slot zijn zowel links als rechts twee vitrinekasten gemaakt om de symmetrie extra te benadrukken.


Een prettige routing
De woonkamer en de eetkamer kregen beiden een plek aan de raamkant aan de achterzijde van de villa. Vanaf daar kun je namelijk optimaal genieten van het uitzicht over de achtertuin met de vijver. De keuken kreeg (hoe inspirerend!) een mooi uitzicht over de moestuinen.
Overigens is voor deze keuken een nieuw ontwerp gemaakt, waardoor deze nu duidelijk een verlengstuk is geworden van de andere leefruimtes. Een mooie co-productie tussen Versteegh-Design en Martin van Esch, die samen verantwoordelijk zijn voor zowel de indeling als het eindresultaat.
Om een prettige routing naar de bijkeuken aan de voorzijde te creëren, is een wand met verspringing aan beide zijden toegepast. Zo is tevens een rechthoekige ruimte ontstaan, het zogenaamde ‘kunstplein’ en kon er tegelijkertijd een kast op maat worden ontworpen ten behoeve van de woonkamer.

“IN DE DUINPAN ACHTER DE VILLA
HOOR JE DE BRANDING VAN DE ZEE”
Functionele oplossingen
Geheel in stijl en afgestemd op de functies van de woning, is gebruik gemaakt van twee verschillende vloerafwerkingen. In de woon- en eetkamer is gekozen voor hout en vanuit de hal richting het kunstplein is de keuze op steen gevallen. Dit contrast vindt je niet alleen terug in bijvoorbeeld de keuken, maar versterkt tevens de indeling op een stijlvolle manier.
Ook het verlichtingsplan geeft een versterkende werking op de indeling van de woning. Zo is er extra verlichting op het kunstplein aangebracht en zijn de kasten van sfeervolle inbouwspots voorzien. De bar in de keuken en de eettafel in de woonkamer werden gedecoreerd met eyecatching hanglampen en hier en daar zijn ook opvallende wandlampen toegepast.


Mix van twee stijlen
Het feit dat de ontwerp- en de ontwikkelingsfase enige tijd in beslag namen, maakte ook dat de insteek van de opdrachtgever veranderde. Waar in het begin een ‘simpele, nuchtere Zeeuwe woning’ het uitgangspunt was, verschoof de wens gedurende het proces naar een meer luxe en comfortabele woning. In plaats van een houten plankenvloer kwam er een chique visgraatvloer. De ‘basic’ leisteenvloer werd een ‘sophisticated’ Italiaanse marmer van Grillo Natuursteen. En in de badkamer kreeg de wand achter het bad een in het oog springende mozaïek van parelmoer schelpen. Sober & Chique was tenslotte verantwoordelijk voor de keuze en de levering van de meubels en nam tevens de styling op zich, waarin de Zeeuwse nuchterheid met luxe design werd gemixt.

Het totaalconcept is uiteindelijk samen te vatten in de kunst van het compromissen sluiten en deze op de juiste plek toepassen.