TROPISCHE EDITIE ITALIË EVENT
BIJ KASTEEL DE HAAR
De zestiende editie van het Italië Evenement Smaak & Stijl was zeer waarschijnlijk
de warmste editie ooit! Met temperaturen rondom de dertig graden waande ik mij echt in Italië.
Het was in elk geval een serieuze oefening voor mijn rondreis door Toscane in juli!
Voor de ultieme ‘Italia-esperienza’ nam ik interior designer Daniela Cupello mee
naar het event op het landgoed van Kasteel De Haar. Zij groeide op in Italië,
is net als ik een fijnproever en dus zeer prettig gezelschap wanneer je alles wilt weten
over het beste uit Italië. In deze blog maar liefst vijf highlights!

Verandi showt ideale outdoor setting
Met de lange zomer van vorig jaar nog vers in het geheugen, flirtte Verandi op deze warmste dag van de meimaand met twee stijlvolle softubs, waarvan er eentje onder een schaduw gevende terrasoverkapping was geplaatst. Ik viel als een blok voor de Sportster, het kleinste model met een diameter van 140cm, uitgevoerd in kunstleer met ‘cortenstaal look’. Deze handzame bubbelbaden kun je nog verder aankleden met diverse accessoires, zoals hoofdkussens, luxe omrandingen en een handige opstap. Ik zie ‘m al staan bij mij in de tuin!


Pizza tradizionale uit de houtoven van Bula Outdoor
Geen pizza is lekkerder dan een eigengemaakte pizza, bereid met verse ingrediënten en gebakken in een echte houtoven. Bula Outdoor trok vele bezoekers naar hun stand met de Alfa Forni 4 PIZZE Top houtoven. Dit model geeft plaats aan maar liefst vier pizza’s, heeft een snelle bereidingstijd en is geschikt voor zowel thuisgebruik als semiprofessioneel gebruik. Met de handige Chef Kit ben je als amateur gemakkelijk in staat om al je gasten in no-time te voorzien van een traditionele pizza. Misschien kan ik nog een plekje op mijn terras vrijmaken:-)


Lokale lekkernijen uit Siena van Manifatture Degu
En toen viel mijn oog ineens op deze lekkernijen van Manifatture Degu; typische streekjuweeltjes uit Siena. Het toeval wil, dat ik tijdens mijn reis door Toscane in juli ook de stad Siena aandoe. Naast een aantal prachtige architectonische hoogstandjes, is Siena ook bekend om zijn Cantucci, Amaretti (beiden knapperige amandelkoekjes) en de Panforte (stevig brood). De recepten van de lekkerste Panfortes komen van de oorspronkelijke banketbakkers uit Siena, die in 1927 een consortium stichtten om wereldwijde exploitatie te voorkomen en de authenticiteit van de Panfortes te waarborgen.


Relaxen op de bean bags van Bubalou
Met die hoge temperaturen en zoveel hoogkwalitatieve deelnemers was het gewoon keihard werken op het Italië Event! Gelukkig konden we tussendoor even plaatsnemen op de uitnodigende beanbags van Bubalou. Deze ‘Bub’ zitzakken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, dragen allemaal een all weather outdoorstof van Sunbrella en zijn uit te breiden met poef en lendekussen. Een bijkomend voordeel in geval van een onverwacht snelle intrede van de zomer: ze staan na bestelling binnen vijf dagen in je buitenruimte! Ik heb geloof ik ook nog een plekje over op de steiger aan het water….


Lokale wijncocktails van Il Miogusto
Als je net als ik liefhebber bent van zowel wijn als cocktails, wat is er dan beter dan een wijncocktail?! Il Miogusto brengt met zijn overheerlijke wijncocktails de fameuze Italiaanse traditie van de aperitief naar Nederland. En daarvoor worden alleen de beste druiven gebruikt. Samen met lokale wijnboeren uit bijvoorbeeld de Campari streek, ontwikkelen zij de meest unieke smaken en combinaties. Zo is Hugo (Oe-gho) gemaakt van frisse vlierbloesem met munt, de Melonsecco van watermeloen en de Peachelino van perzik. Het welbekende subtiele bubbeltje maakt het helemaal af. Salute en arrivederci!
