WIE WERD DE WINNAAR
VAN DE SHORT COOKING RACES BIJ SIEMATIC?
Dinsdag 22 mei jl. vond de eerste Nederlandse editie van de Short Cooking Races plaats
in de showroom van SieMatic aan het Vondelpark in Amsterdam. Onder leiding van
chef-kok Stefan van Sprang van het tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen,
namen een 3-tal architecten het in de keuken tegen elkaar op. En wie werd de winnaar?

De deelnemers
In navolging van SieMatic Flagship Stores in het buitenland, startte SieMatic aan het Vondelpark nu ook de eerste Nederlandse editie, welke speciaal voor architecten is bedoeld. De Short Cooking Races is een culinaire wedstrijd met een zenuwslopend tijdselement: in slechts 30 minuten moeten de deelnemers strijden voor het beste gerecht van de avond. Drie architectenbureau’s, te weten HofmanDujardin, MVRDV en UNStudio waren hiervoor uitgenodigd. Direct na afloop werden de gerechten geserveerd en door sterrenchef Stefan beoordeeld.
Stefan van Sprang is Patron-Cuisinier van het met twee sterren bekroonde restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Zijn eclectische kookstijl kenmerkt zich door zijn respect voor seizoensproducten en pure smaaknuances. Elke vier weken presenteert hij een nieuw topmenu met verrassende combinaties en subtiele prikkels. Naast zijn werk als jurylid van Masterchef Nederland is hij Signature Chef van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam-Zuid.


De partners
SieMatic organiseerde dit evenement in samenwerking met partners Arte, Bang&Olufsen Hegeman, Co van der Horst, Gaggenau en Jetstone.
Het Belgische Arte is al jaren toonaangevend als het gaat om wanddecoratie. Hun behangen (die je eigenlijk geen behangen mag noemen) verfraaien wanden over de hele wereld tot de indrukwekkendste koninklijke ruimtes aan toe.
Bang & Olufsen Hegeman levert o.a. high-end televisies, geluidssystemen en luidsprekers en met vestigingen in de Randstad en het Gooi, zijn zij al vele jaren een begrip.
Familiebedrijf Co van der Horst weten zich al jaren in de top van de woonmarkt te handhaven. Onlangs verrasten zij ons nog met de nieuwe AvantGarde Department, welke tot stand kwam in samenwerking met het toonaangevende Italiaanse designduo Studiopepe.
Jetstone produceert maatwerk in natuursteen, composiet en keramiek in het Brabantse Deurne. Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal, gebaseerd op kwarts. Hoewel er tientallen producenten van composiet in de wereld zijn, kiest Jetstone ervoor om enkel te werken met gerenommeerde en NSF-gecertificeerde composietleveranciers. Dat geeft ons allen namelijk de garantie dat we voedselveilig koken.
Gaggenau biedt al sinds mensenheugenis keukenapparatuur aan voor het topsegment. De apparaten worden geproduceerd voor de ultieme kookervaring voor echte kookliefhebbers. Ze kwamen goed van pas tijdens de Short Cooking Races!


De winnaars
Lieke van Hoek en Alice Sharpe van UNstudio pakten verrassend uit met asperges-met-bloedsinaasappel en donker gebakken kokosschilfers (vegan-bacon). Met deze onovertroffen creaties eindigden zij uiteindelijk als eerste. UNStudio is gek op koken! Het bureau is opgericht door Ben van Berkel en Caroline Bos en de naam staat voor baanbrekend ontwerp en architectuur op iedere schaal. Zij hebben altijd iets verrassends op het menu staan; van bruggen, openbare gebouwen, kantoren, woonhuizen, exposities, producten, stedenbouwkundige plannen tot aan recepten.

Houd voor het volgende lifestyle event van SieMatic hun Facebookpagina goed in de gaten. Wat mij betreft echt een aanrader!